WhatsApp testuje funkci, která vám umožní tajně opustit skupiny

Vyzkoušejte Náš Nástroj Pro Odstranění Problémů

Jednou z nejvíce frustrujících stránek WhatsApp je, že upozorní všechny uživatele ve skupině, když se rozhodnete opustit skupinu aplikace pro zasílání zpráv. Takže pokud plánujete opustit rodinnou skupinu, každý dostane malou poznámku, že jste pryč, což může být občas nepříjemné.




Problém není omezen na WhatsApp a vyskytuje se také v jiných aplikacích pro rychlé zasílání zpráv. To se však brzy změní. WhatsApp údajně pracuje na nové funkci, která uživatelům umožní tiše opustit skupiny, které nechtějí, uvádí Indian Express, 17. května 2022.


Podle WABetaInfo je tato funkce v současné době ve vývoji a bude k dispozici v budoucí aktualizaci aplikace. S novou funkcí, když uživatel opustí skupinu, bude o ukončení informován pouze správce skupiny. Ostatní uživatelé nebudou informováni.


Snímek obrazovky také odhaluje, jak uživateli vypadá výzva k ukončení. Viz. níže.


WhatsApp testuje funkci, která vám umožní tajně opustit skupiny

Tato funkce již byla spatřena v beta verzi WhatsApp Desktop, ale s největší pravděpodobností se později objeví v beta verzi WhatsApp pro Android a iOS. Stejně jako většina testovaných funkcí, i tato přijde na všechna zařízení s WhatsApp, až bude stabilní aktualizace, pravděpodobně za několik měsíců.


V dalších zprávách WhatsApp údajně přidává možnost zahrnout podrobnější náhledy odkazů do aktualizací stavu (funkce WhatsApp verze 'Stories').


Další zpráva WABetaInfo ukazuje, že nejnovější beta verze aplikace vytváří podrobnější náhled odkazu, když je sdílen v aktualizaci stavu.


WhatsApp testuje funkci, která vám umožní tajně opustit skupiny

Obrázek výše, převzatý z beta verze WhatsApp pro iOS, ukazuje náhled. Tato funkce se bude lidem hodit a umožní lidem zkontrolovat příběhy a rychle se podívat na web. Všimněte si, že náhled nového odkazu je také podrobnější než aktuální jarní náhled, který občas vidíte v aplikacích pro Android.